По-продажба на услуги

Q1: Што ќе им бидат понудени за услугата за пред-продажба?

А1: Во прилог на барањето за дел број на производот, ние исто така, обезбеди технички параметри на производот. За прв ред, една или две бесплатни примероци можат да бидат понудени без превоз трошоци.

Прашање 2: Како за услугата продажба?

A2: Ние ќе го избере превоз со најмалку трошоци за клиентите. Двете технички поделба и на квалитетот на одделот за осигурување ќе им се даде целосна претстава, со цел да се гарантира висок квалитет на производите. Нашите продажни персонал ќе ве известувам за напредокот на транспорт. Покрај тоа, тие ќе се изготват и совршена документ на превозот.

Q3: Колку време е период на гаранција за квалитет? Која е главната содржина на по услуга-продажба?

A3: На премисата на нормална примена на животната средина и добар моторното масло:

Гарантен период на филтерот за воздух: 2.000 часа;

Гарантен период на филтер за масло: 2.000 часа;

Надворешен тип воздух Сепаратор за масло: 2.500 часа;

Вграден тип воздух Сепаратор за масло: 4.000 часа.

За време на периодот на гаранција за квалитет, ние навремено ќе го замени ако нашите технички персонал увид дека производот има сериозни проблеми со квалитетот.

Q4: Како и за други услуги?

A4: Клиентот нуди производ модел, а сепак ние немаме таков модел. Според оваа ситуација, ние ќе се развие нов модел за производот, ако не се постигне минимална цел. Покрај тоа, ние периодично ќе ги покани клиенти да ја посетите нашата фабрика и да се прима соодветната техничка обука. Исто така, ние, исто така, може да пристапите на клиентите и да понуди техничка сесии за обука.

П5: Дали OEM услуга достапна?

А5: Да.


WhatsApp Online Chat !