Филтер за воздух за одржување

I. периодичен Одржување на главните делови

1. За да се обезбеди нормален и сигурна работа на компресорот за воздух, што треба да се направи конкретен план за одржување.

Следниве се релевантни детали

а. Отстранување на прашина или нечистотија на површината. (Период може да биде продолжен или скратен според износот на прашина.)

b. замена филтер елемент

c. Проверете или да го замени на елементот за затворање на влезниот вентил

d. Проверете дали масло за подмачкување е доволно или не.

д. масло замена

f. Филтер за масло замена.

g. замена сепаратор воздух масло

ч. Проверувајте го притисокот во отворањето на минимум вентил притисок

i. Користете го ладилникот за отстранување на прашина на површината на топлина зрачи. (Периодот варира во согласност со реалните услови.)

j. Проверете вентил за безбедност

k. Отворете нафта вентил за ослободување на вода, нечистотија.

l. Подесување на стегање на ременот возите или да го замени на ременот. (Периодот варира во согласност со реалните услови.)

м. Додади на електричен мотор со маст за подмачкување.

II. мерки на претпазливост

а. Кога ќе се одржи или замена на делови, треба да бидете сигурни дека на нула притисок на системот за воздух компресор. компресор воздухот треба да биде ослободен од кој било извор притисок. Отсече моќ.

b. периодот на замена на компресорот за воздух зависи од примената на животната средина, влага, прашина и ацидо-базната гас содржани во воздухот. ново купени компресор, по операцијата на првите 500 часа, треба да се замени нафтата. После тоа, можете да се промени маслото за тоа со по 2.000 часа. Што се однесува до компресор кој секоја година се користи за помалку од 2.000 часа, вие треба да го замени масло еднаш годишно.

c. Кога ќе се одржи или заменете го филтерот за воздух или влезот вентил, без нечистотии е дозволено да се влезе во моторот на воздух компресор. Пред употреба на компресорот, ја запечати влезот на моторот. Користете ја раката за да ја ротирате на главниот мотор според насоката на лизгање, со цел да се осигура дали постои бариера или не. Конечно, можете да почнете со воздух компресор.

d. Треба да проверите стегање на ременот кога машината е управувана за 2.000 часа. Спречување на ременот на штетата предизвикана од масло на загадувањето.

д. Секој пат кога ќе го смените маслото, може, исто така, треба да го замени филтерот за масло.


WhatsApp Online Chat !