Начин на чистење на филтерот за масло на компресорот за воздух

1. Општо земено, течноста од електроплочката содржи траги од органска материја.Можете да го користите активен јаглен во прав за да ги апсорбирате тие органски материи.

2. Може да има мала количина на остаток бидејќи нечистотиите во филтерот може да не се исчистат целосно.Кога го користите филтерот, остатоците во касетата за филтер ќе влезат во растворот за обложување.За да се избегне овој проблем, циркулационата јамка е специјално дизајнирана.

3. Упатство за работа

а.Инсталирајте пластичен вентил на излезот од филтерот.

б.Пред употреба, отворете го вентилот за ослободување на воздухот.

в.Затворете го вентилот, а потоа поврзете го напојувањето за да го оставите моторот да работи.И воздухот заедно со течноста ќе влезе во растворот за позлата.

г.Откако ќе се отвори циркулациониот вентил, тогаш можете да го отворите вентилот за да додадете одредена количина раствор за обложување.Следно, додадете некој додаток за да го забрзате процесот на филтрирање.По три минути циркулирање, додадете малку активен јаглен во прав.Кога ќе завршат уште три минути циркулација, течноста може да се испушти.

д.Проверете ја чистотата на течноста за да го одредите ефектот на филтрирање.

ѓ.Отворете го пластичниот вентил и затворете го вентилот за циркулација.На крајот, затворете го вентилот за празнење.Затворете го вентилот за дозирање ако има остатоци од течност.


WhatsApp онлајн разговор!