Компресор масло филтер замена и одржување

Одржување

Прашината содржани во апсорбира воздух ќе се остана во филтерот за воздух. За да се спречи воздух компресор завртка од се abraded или сепаратор воздух масло од тоа да биде блокиран, филтерот треба чистење или замена откако беше искористена за 500hours. Во примената на животната средина каде што постои многу прав, што треба да се скрати на замена циклус. Запре машината пред замена на филтерот. За целите на минимизирање на времето станица, се препорачува нов филтер или исчистени резервни филтер.

1. Внимателно допрете двата краја на филтер против рамна површина, со цел да се ослободи од повеќето од тешки, сува прашина.

2. Со помош на сув воздух од под 0.28Mpa да ја кренат во насока спротивна на воздухот вшмукување. Растојанието помеѓу прскалка и здипли хартија треба да биде најмалку 25 мм. И употреба на четката да се кренат нагоре и надолу заедно со висина.

3. По проверка, треба да ги отфрлите филтер елемент доколку има дупки, штета, или стануваат потенки.

замена

1. Завртете го филтерот за масло воздух компресор, и фрлете го.

2. Исчистете внимателно школка филтер.

3. Проверете ефикасноста на единицата на испраќачот диференцијални притисок.

4. подмачкајте ја филтер запечатување заптивка со масло.

5. Зашрафете го филтерот елемент за запечатување заптивка, а потоа се користи рака, за да го запечати цврсто.

6. Проверете дали има било какво истекување Откако ќе го започна машината. Внимание: Само кога бил запрен компресорот за воздух и не постои притисок во системот, што може да го замени филтерот. Покрај тоа, да се избегне повреда изгореници предизвикани од страна на врело масло.


WhatsApp Online Chat !