Филтер за воздух за избор

Општо земено, чистота дотокот на воздухот зависи од минатата филтер за воздух, кој е заштитен од страна на сите филтри за воздух на предниот дел. треба да се преземат различни фактори во предвид при изборот на филтри за воздух. Еве подолу се неколку принципи:

1. Во согласност со потребните стандарди затворен прочистување, се утврди ефикасноста на последниот филтер за воздух. Исто така мора да бидете сигурни дека бројот на филтри за воздух кои се бараат и нивната ефикасност филтрирање. Ако затворен бара општа прочистување, можете да изберете на примарниот филтер. На среден прочистување, исто така ќе треба да изберете филтер медиум ефикасност, во прилог на основните еден. Соодветно на тоа, основно, средно и високо-ефикасни филтри треба да се користи за да се исполнат барањата на ултра-чист прочистување. Вие треба да организира рационално оние филтри.

2. Одредување на содржината на прашина на надворешниот воздух. Филтерот за воздух отстранува правот од надворешниот воздух кои ќе влезат затворен подоцна. Особено за повеќестепена третман филтрирање, треба да изберете филтер во согласност со примената на животната средина, резервни делови чини, потрошувачката на енергија, одржување, итн

3. Одредување на параметри на филтерот за воздух. На параметрите вклучуваат филтрирање ефикасност, отпорност, пенетрацијата, прашина на капацитетот за задржување, итн Колку што е можно, треба да се избере релативно евтина, филтер за воздух, кој се карактеризира со високо-ефикасни, низок отпор, голем капацитетот за задржување на прашина, брзина умерена филтрација , голем капацитет на ветер ракување и лесна инсталација.

4. Анализа на имотот на прашина содржани воздух. На својства се состои од температура, влажност, и содржината износот на acidbase или органски растворувач. Некои филтри за воздух се користи во висока температура, а некои може да се користи само во средина со нормална температура и влажност. Покрај тоа, износот на содржината на ацидо-базната или органски растворувач ќе влијае на ефикасноста на филтерот за воздух.


WhatsApp Online Chat !