Ingersoll Ранд Воздушен компресор филтер за одржување

А. одржување Филтер за воздух

а. елемент на филтерот треба да се одржуваат еднаш неделно. Извадете го филтерот елемент, а потоа ги користат 0,2 до 0.4MPa компримиран воздух воодушеви прашина на површината на филтерот. Користат чиста крпа да ги избрише до нечистотијата на внатрешниот ѕид на школка на филтерот за воздух. После тоа, се инсталира на филтер елемент. Кога се инсталира, запечатување прстен треба да биде цврсто способен да куќиштето на филтерот за воздух.

b. Нормално, филтерскиот елемент треба да се замени на 1.000 до 1.500 часа. Кога се применува на непријателска средина, како рудници, керамика фабрика, памук мелница, итн, се препорачува да се замени на 500 часа.

c. При чистење или замена на филтерот, да се избегне странски прашања навлегува во влезот вентил.

d. Често треба да ја испита дали постои било каква штета или деформација на продолжување цевка. Исто така, треба да се провери дали заеднички е лабава или не. Доколку постои погоре рече дека проблемот, тогаш мора да се навремено поправка или замена на тие делови.

Б Филтер за масло за замена

а. Треба да се промени нов филтер за масло со посветен клуч, за новиот воздух компресор кој се работи за 500 часа. Пред поставување на новиот филтер, тоа е многу подобро да додадете завртка масло, а потоа завртете го држачот со рака да се запечати филтер елемент.

b. Препорачливо е дека филтерот треба да биде заменет по 1.500 до 2.000 часа. Кога ќе се смени моторното масло, исто така ќе треба да се менува филтер елемент. циклус замена треба да се скрати, ако филтерот за воздух се применува во тешка примена на животната средина.

c. елемент на филтерот му е забрането да се користи подолго од својот живот. Во спротивно, тоа ќе биде сериозно блокиран. бајпас вентил автоматски ќе се отвори уште диференцијален притисок е над максимално носивоста на вентил. Во такви услови, нечистотии ќе се влезе во моторот заедно со масло, со што резултира со сериозни оштетувања.

C. Има Сепаратор за масло за замена

а. сепаратор воздух масло отстранува масло за подмачкување од компримиран воздух. Под нормална работа, нејзиниот век на траење е од 3.000 часа или така, кој ќе биде под влијание на подмачкување Квалитет на моторното масло и филтерот финост. Во гнасните примена на животната средина, циклусот на одржување треба да се скрати. Исто така, може да бидат потребни пред филтерот за воздух за да се обезбеди нормално функционирање на воздух компресор во таков случај.

b. Кога сепаратор воздух нафтата се должи или на диференцијален притисок надминува 0.12Mpa, треба да се замени одвоите.


WhatsApp Online Chat !