Мерки на претпазливост на Воздушен компресор воздух масло сепаратор

1. Земете компримиран квалитетот на воздухот во предвид при нормални услови, компримиран воздух, генерирани од воздух компресор содржи одредена количина на вода и масло за подмачкување, од кои и двете не се дозволени во некои случаи. Во оваа ситуација, не само што ќе треба да изберете соодветна воздух компресор, но, исто така, треба да додадете некои опрема пост третман.

2. Изберете не-подмачкано компресор кој може да се произведе компримиран воздух само слободни од нафта. Кога се додава со основно или средно прочистува или фен, компресорот за воздух може да се направи со компримиран воздух без масло или вода содржина.

3. степен на сушење и пролиферација варира во согласност со барањата на клиентот. Општо земено, за конфигурација е: воздух компресор + резервоарот за складирање на воздух + FC центрифугални сепаратор масло-вода + ладилник воздух фен + FT филтер + ФА микро нафта магла филтер + (Апсорпција посува + FT + FH активен јаглен филтер.)

4. резервоарот за складирање на воздухот припаѓа на садовите под притисок. Тоа треба да бидат опремени со сигурносен вентил, притисок колосек, и други додатоци за безбедност. Кога износот на испуштање на воздухот е од 2m³ / мин кон 4m³ / мин, користете резервоар за чување на воздух 1,000L. За количество од 6m³ / мин to10m³ / мин, изберете го резервоарот со обемот на 1,500L да 2,000L.


WhatsApp Online Chat !