Има Сепаратор за масло Замена на Процесот

Замена за внатрешни Тип

1. Стоп за воздух на компресорот и ги затвори своите излез. Отворете вода бегство вентил за да бидете сигурни дека на нула притисок на системот.

2. Тргнете ги цевка на горниот дел на барел нафта на гас. Истовремено, разбивање на цевка од кулер на излезот на притисокот одржување на вентил.

3. демонтирам цевка враќање масло.

4. Тргнете фиксна завртки, и отстранување на горниот капак на барел нафта на гас.

5. Извлечете старата сепаратор, и да ја инсталирате нов.

6. Според демонтирање, инсталирање на други делови по обратен редослед.

Замена на надворешен тип

1. Стоп за компресија на воздух и затворете штекер. Отворете вода бегство вентил, и да се провери дали системот е ослободен од притисок или не.

2. Поправи новиот воздух масло сепаратор откако ќе се демонтира стариот.


WhatsApp Online Chat !