Перформанси индекс на Воздушен компресор воздух filers

Индексот на перформансите на филтерот за воздух главно се однесува на ефикасноста на прашина отстранување, отпор, и капацитетот на прашина одржувањето на собирот. Прашина отстранување ефикасност може да се пресметува според следниов метод:

Прашина отстранување ефикасност = (G2 / G1) х 100%

G1: просечниот износ прашина во филтер (g / h)

G2: Просечниот износ на прашина која може да се филтрира (g / h)

ефикасноста на отстранување на прашина, исто така, зависи од големината на честичките. Отпор значи диференцијален притисок. На премисата на обезбедување на филтерот финост, толку е помал диференцијален притисок ќе биде многу подобро. Зголемување на отпорноста на крајот ќе резултира со голема потрошувачка на енергија. Премногу голем отпор ќе доведе до треперењето на воздух компресор. Затоа, треба да се замени филтерот елемент кога отпорот на филтерот достигне или е во близина на дозволено вакуум притисок. Покрај тоа, прашината на капацитетот за задржување значи просечната собраа прашина по единица површина. И неговата единица е г / м2.


WhatsApp Online Chat !