Како да се Изберете Филтер за масло

Вообичаено, филтер за воздух компресор масло е груб филтер инсталиран на влезот на пумпа за масло, а со тоа избегнување на нечистотии 'да влезат во пумпа. Овој вид на филтер е едноставна структура. Таа има низок отпор, но големи нафта проток. филтерот на висок проток е фиксна кон враќање на нафта цевка на хидрауличниот систем, за филтрирање на метални честички, пластични нечистотии, итн А главен употребата на овој тип филтер е да се задржи се врати чистотата нафта во резервоарот за масло. Дуплекс филтер карактеристики едноставна структура и лесен за употреба. Освен бајпас вентил, тоа е исто така опремен со блокирање или предупредување загадувањето на уредот, со цел да се осигури безбедноста на системот.


WhatsApp Online Chat !