Воздушен компресор филтер елемент

Филтер елемент е критичен дел на сепаратор воздух масло. Најчесто, висок одвојувачот на квалификувани воздух масло е на располагање со филтер елемент чиј век на траење е до илјадници часови. Така, овој вид на сепаратор може да се обезбеди висок ефикасноста на воздух компресор. Компримиран воздух може да содржи голем број на микро нафта капки со дијаметар од подолу 1um. Сите оние масло капки ќе се филтрираат од филтерскиот дел од стаклени влакна. Под дифузија ефект на филтер материјал, тие ќе бидат брзо кондензирана големите. големи капки на нафтата ќе се соберат на дното во функција на гравитацијата. Конечно, тие ќе влезат во системот за подмачкување низ цевката за враќање на нафта. Како резултат на тоа, на компримиран воздух отпуштени од компресорот за воздух е чист и слободен од било која содржина на нафта.

Но, за разлика микро капки масло, цврсти честички во компримиран воздух ќе се остана во филтрирање слој, што води до everincreasing диференцијален притисок. Кога диференцијален притисок е од 0,08 до 0.1MPa, тогаш мора да го замени филтерот. Во спротивно, трошоците на работењето на компресорот за воздух ќе биде значително зголемен.


WhatsApp Online Chat !