Air Compressor Filter Element

element filter është pjesa kritike e ndarës të naftës ajrit. Zakonisht, lartë të kualifikuar ndarës të naftës e ajrit është në dispozicion me element filtër jeta shërbimi i të cilit është deri në mijëra orë. Kështu, ky lloj ndarës mund të sigurojnë efikasitet të lartë të kompresor ajri. Ajri i ngjeshur mund të përmbajnë vaj të shumta mikro bie me diametër më poshtë 1um. Të gjitha këto pika të naftës do të filtrohen nga element filter fibër qelqi. Nën efektin difuzionit të materialit filtër, ata do të kondensohet shpejt në ato të mëdha. Pikat e mëdha të naftës do të mblidhet në fund në funksion të gravitetit. Më në fund, ata do të hyjnë në sistemin lubrifikues përmes tub kthimit të naftës. Rrjedhimisht, ajri i ngjeshur shkarkohet nga kompresor ajri është e pastër dhe të lira nga çdo përmbajtje vajit.

Por ndryshe nga pika mikro naftës, grimcat e ngurta në ajër të ngjeshur do të mbetën në shtresën filtrim, duke çuar kështu në presionin e diferencial everincreasing. Kur presioni diferenciale është i 0.08 në 0.1MPa, atëherë ju duhet të zëvendësojë element filter. Përndryshe, kostoja funksionimi i kompresor ajri do të rritet në mënyrë të konsiderueshme.


WhatsApp Online Chat !