Air Filter Maintenance

I. periodik Mirëmbajtja e pjesëve kryesore

1. Për të siguruar funksionimin normal dhe të besueshëm të kompresor ajri, ju keni nevojë për të bërë planin specifik mirëmbajtjes.

Në vijim janë të dhënat përkatëse

a. Hiq pluhur apo papastërtitë në sipërfaqe. (Periudha mund të zgjatet ose shkurtuar sipas shumës pluhur).

b. zëvendësimi element filtër

c. Kontrolloj ose zëvendësuar elementin vulosës e valvul hyrje

d. Kontrolloni nëse vaj lubricating është i mjaftueshëm apo jo.

e. zëvendësimin e naftës

f. zëvendësim të naftës filtër.

G. Vaj Air Zëvendësimi separator

h. Kontrolloni presionin e hapjes së valvulës minimale presion

i. Përdorni pije freskuese për të hequr pluhurin në sipërfaqe të ngrohjes radiating. (Periudha varion sipas kushteve aktuale).

j. Kontrolloni valvula e sigurisë

k. Të hapur valvula naftës për lirimin e ujit, papastërtitë.

l. Rregullo ngushtësi e brezit lëvizëse ose të zëvendësojë rripin. (Periudha varion sipas kushteve aktuale).

m. Shto motor elektrik me lubricating yndyrat.

II. Masat paraprake

a. Kur ju të mbajë ose të zëvendësojë pjesë, ju duhet të bëni të sigurtë presioni zero e sistemit kompresor ajri. Kompresor ajri duhet të jetë e lirë nga çdo burim presion. Prerë fuqinë.

b. Periudha zëvendësimi i kompresor ajri varet nga mjedisi aplikimit, lagështia, pluhuri, dhe gazi acid-bazë të përmbajtura në ajër. kompresor e sapo blerë e ajrit, pasi operacioni i parë 500 orë ", ka nevojë për zëvendësim të naftës. Pas kësaj, ju mund të ndryshojë vaj për atë për për 2.000 orë. Sa për kompresor ajri e cila është përdorur çdo vit për më pak se 2.000 orë, ju keni nevojë për të zëvendësuar naftën një herë në vit.

c. Kur ju të mbajë ose të zëvendësojë filtrin e ajrit ose valvula gji, nuk ka papastërti është e lejuar për të marrë në motorin e kompresor ajri. Para se të veprojnë kompresor, vulose gji motor. Përdorni dorën tuaj të rrotullohen motori kryesor sipas drejtimin scrolling, në mënyrë që të sigurohet se a ka ndonjë pengesë apo jo. Së fundi, ju mund të filloni kompresor ajri.

d. Ju duhet të kontrolloni ngushtësi rrip kur makina është operuar për 2.000 orë apo më shumë. Parandaluar rripin nga dëmet e shkaktuara nga ndotja e naftës.

e. Çdo herë kur ju të ndryshojë të naftës, ju duhet gjithashtu të zëvendësojë filtër nafte.


WhatsApp Online Chat !