Ingersoll Rand Air Compressor Filter Maintenance

mirëmbajtjen A. Air filter

a. Elementi Filtri duhet të mbahet një herë në javë. Marrë nga element filter, dhe pastaj të përdorin 0.2 për ajër 0.4Mpa ngjeshur për goditje larg pluhurin në sipërfaqe element filter. Shfrytëzojnë leckë të pastër për të fshirë deri poshtër në murin e brendshëm të shell filtrin e ajrit. Pas kësaj, instaloni element filter. Kur instalimi, unaza nënshkrimin duhet të jetë fort i aftë për strehim filtrin e ajrit.

b. Normalisht, element filter duhet të zëvendësohet në 1,000 deri në 1,500 orë. Kur aplikohet në mjedis armiqësor, të tilla si miniera, Qeramikë Fabrika, mulli pambuku, etj, ajo është e rekomanduar që të zëvendësohet në 500 orë.

c. Kur pastrimin apo zëvendësimin e element filter, për të shmangur çështjet e të huaj të hyrë në valvul gji.

d. Ju duhet shpesh të inspektuar nëse ka ndonjë dëmtim apo deformim i tub extension. Gjithashtu, ju duhet të kontrolloni nëse e përbashkët është e lirë apo jo. Nëse ekziston ndonjë problem tha më lart, atëherë ju keni për të riparuar në kohë ose të zëvendësojë ato pjesë.

B. Oil Filter Ndërrimi

a. Ju duhet të ndryshojë filtër të ri të naftës me pikëllim të përkushtuar, për kompresor e re ajrore e cila është operuar për 500 orë. Para instalimit të filtrit të ri, ajo është shumë më mirë për të shtuar të naftës vidhos, dhe pastaj vidhos mbajtësin me dorë për të nënshkruar element filter.

b. Rekomandohet që elementi filtri duhet të zëvendësohet në 1.500 deri në 2.000 orë. Kur ju të ndryshojë vaj motori, ju duhet gjithashtu të ndryshojë element filter. Cikli zëvendësimi duhet të shkurtohet, nëse filtrin e ajrit zbatohet në mjedisin e ashpër aplikimit.

c. Element filter është e ndaluar të përdoret më shumë se jetën e saj të shërbimit. Përndryshe, ajo do të bllokohet seriozisht. Valvula anashkalojë automatikisht do të hapë një herë presioni diferenciale është përtej kapacitetit maksimal duke mbajtur të valvulave. Nën kushte të tilla, papastërtitë do të marrë në motor së bashku me vaj, duke rezultuar në dëmtim serioz.

C. Air Oil Separator Zëvendësimi

a. Një ndarës të naftës ajrit largon vajin lubricating nga ajri i ngjeshur. Sipas funksionimin normal, jeta e saj është shërbimi i 3000 orë apo më shumë, të cilat do të ndikohet nga lubricating cilësisë naftës dhe filtër pastërtisë. Në mjedisin e neveritshme e aplikimit, cikli mirëmbajtjes duhet të shkurtohen. Për më tepër, një filtër para ajrit mund të jenë të nevojshme për të siguruar funksionimin normal të kompresor ajri në rast të tillë.

b. Kur ndarës të naftës e ajrit është për shkak ose presioni diferencial kalon 0.12Mpa, ju duhet të zëvendësojë ndarës.


WhatsApp Online Chat !