Shërbimi pas shitjes

Q1: Çfarë do të ofrohet për shërbimin e para-shitjes?

A1: Përveç pyetjes për numrin e pjesës së produktit, ne ofrojmë gjithashtu parametrat teknikë të produktit. Për porosinë e parë, një ose dy mostra falas mund të ofrohen pa pagesë transporti.

Q2: Po për shërbimin e shitjes?

A2: Ne do të zgjedhim transportin me koston më të vogël për klientët. Si divizioni teknik ashtu edhe departamenti i sigurimit të cilësisë do t'i jepet mundësia e plotë për të garantuar produkte me cilësi të lartë. Personeli ynë i shitjeve do t'ju mbajë të informuar për ecurinë e transportit. Për më tepër, ata do të hartojnë dhe përsosin dokumentin e transportit.

Q3: Sa është periudha e garancisë së cilësisë? Cila është përmbajtja kryesore e shërbimit pas shitjes?

A3: Në premisat e mjedisit normal të aplikimit dhe vajit të mirë të motorit:

Periudha e garancisë së filtrit të ajrit: 2000 orë;

Periudha e garancisë së filtrit të vajit: 2000 orë;

Ndarës i vajit të ajrit të tipit të jashtëm: 2500 orë;

Ndarës i tipit të integruar të vajit të ajrit: 4000 orë.

Gjatë periudhës së garancisë së cilësisë, ne do ta zëvendësojmë me kohë nëse personeli ynë teknik kontrollon që produkti ka ndonjë problem serioz të cilësisë.

P4: Po për shërbimet e tjera?

A4: Klienti ofron modelin e produktit, dhe megjithatë ne nuk kemi asnjë model të tillë. Në këtë situatë, ne do të zhvillojmë një model të ri për produktin nëse arrihet porosia minimale. Për më tepër, ne do të ftojmë periodikisht klientët të vizitojnë fabrikën tonë dhe të marrin trajnimin teknik përkatës. Gjithashtu, ne gjithashtu mund të aksesojmë klientët dhe të ofrojmë sesione trajnimi teknik.

Q5: A është i disponueshëm shërbimi OEM?

A5: Po.


WhatsApp Online Chat!